Za modelarje

Letenje z RV modeli

Modelarska steza vzletišča Kamnik se nahaja na pragu steze 29. Letenje z RV modeli na vzletišču Kamnik je primerno tudi za popolne začetnike. Vzletišče obdaja na S strani industrijska cona, kar pomeni, da s svojimi RV modeli ne motimo bližnjih sosedov. Letenje z RV modeli se priporoča na J strani vzletišča saj je tam prosto področje in ni nevarnosti za poškodovanje tuje lastnine. Na J strani je potrebno nameniti nekaj pozornosti sprehajalcem ter v primeru sončnih dni paziti, da modela med vodenjem ne izgubimo v sončevem sijaju!

Za letenje z RV modeli na S strani steze je priporočljivo, da se meje z industrijsko cono ne prečka. Prisotni so ljudje, na strehah objektov so nameščene sončne elektrarne, kar poveča tveganje za nastanek škode v primeru odpovedi signala med oddajnikom in RV modelom letala.

OPOZORILA!

Zavedati se moramo, da se nahajamo na pragu steze vzletišča Kamnik zato moramo posvečati velik del pozornosti pravim plovilom, ki lahko v vsakem trenutku koristijo stezo za prilet. Svetuje se uporaba radijske postaje ter spremljanje dogajanja v zraku na frekvenci 123.500 MHz.

V primeru pristajanja pravega plovila moramo z RV modelom TAKOJ PRISTATI in tako zmanjšati možnost trka v zraku. RV modeli so iz zraka slabo vidni!

Uporaba steze

Stezo lahko uporabljajo vsi, ki so včlanjenji v letalski modelarski klub Kamnik. Vabimo vse tiste, ki se želijo preveriti kot RV piloti letal, da se vpišejo v modelarsko letalsko šolo. Več si lahko preberete TUKAJ.

Red in čistoča

Uporabniki modelarske steze imajo ključ, ki odpira zapornico na vhodu na vzletišče. Zapornico je potrebno ob vsakem odhodu zakleniti! Uporabniki vzletišča naj za seboj pospravijo odpadke.

Vsi udeleženci upravljanja modelarskih plovil morajo obvezno prebrati in izvajati dejavnost glede na Pravilnik o uporabi vzletišča za modelarske potrebe_LKK .

 LETALIŠKI RED LETALSKEGA KLUBA KAMNIK (PDF)

Videoposnetki

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress